Welkom > Warming-up > Loop/Springcircuit

Loop/Springcircuit

In het kort:
Diverse loop- en springoefeningen in circuitvorm, voornamelijk gericht op verbeteren van 'de conditie'. 

Organisatie:
Afhankelijk van gekozen circuit. Hieronder een voorbeeld (zie de figuur) van een circuit met zes tweetallen. 
In dit geval zijn nodig 6 pionnen, twee banken en een springtouwtje. Er wordt gewerkt met tweetallen. Zodra de eerste van elk tweetal klaar is met zijn onderdeel, voert de tweede de oefening uit. Is ook deze klaar, dan lopen ze beide naar het volgende onderdeel. 
De trainer geeft steeds de tijd aan die er gewerkt wordt, in dit geval steeds circa 30 seconden. Om er wat meer 'competitie' in te brengen, kan ieder voor zich het aantal herhalingen tellen. 
* Wie van elk tweetal loopt en springt het vlugst? 

Beschrijving van de verschillende onderdelen: 

  1. Pionnenloop: de spelers slalommen om de diverse pionnen. Aan het einde lopen ze snel terug en beginnen weer opnieuw. 
  2. Bankspringen: de spelers springen steeds heen en weer over de bank, waarbij ze met twee benen afzetten. Na zes sprongen zijn ze aan het einde van de bank gekomen en dan lopen ze terug naar het begin van de bank om weer opnieuw te beginnen. 
  3. Om de bank heen en terug lopen. 
  4. Touwtje springen, ook de jongens ja! (Vertel hen ter aanmoediging dat touwtje springen een favoriete conditieoefening voor boksers is!) 
  5. Lijnenloop: sprinten naar de eerste lijn, deze aantikken, dan achteruitlopen naar de startlijn, dan weer vooruit naar de tweede lijn en tot slot weer achteruit naar de beginlijn. Daarna weer van voren af aan. 
  6. Bokspringen: steeds over de 'vrije man' heen en terug bokspringen.

Bron: www.nktv.nl